Ben je onlangs verhuisd en moet je nieuwe vloeren leggen of ben je verveeld van de vloer bedekking die je thuis al jaren hebt? Dan kan je in dit artikel alles weten over de beste soort vloeren die er zijn.

Perfecte hout vloeren:

Martijn de Wit vloeren is een bedrijf in Amsterdam die alle soorten vloeren en parket verkoopt. Om overmatig zetten en krimpen te voorkomen hebben hun vloeren een speciaal systeem van houtvloeren bedacht en geavanceerde technieken ontwikkeld om ze te plaatsen. Zelfs als er vloerverwarming onder de vloer ligt, loop je geen risico op kieren en scheuren.

Hun bedrijf biedt je een enorme keuze aan exclusieve houten vloeren. Niet alleen heb jij volop keuze in houtsoorten, ook de tekening en de structuur van het hout kan je zelf bepalen. De goede afwerking en een vakkundige manier van leggen zijn altijd standaard. Bij Martijn de Wit Vloeren werken ze vrijwel alleen maar met FSC-hout. Dankzij het FSC-keurmerk weet je zeker dat de lokale houthakker een eerlijke prijs krijgt. Bovendien garandeert het FSC-keurmerk dat er meer bomen worden aangeplant dan er voor uw vloer worden gebruikt. En daarmee garanderen ze de bescherming van onze wereldwijde bossen en aan een gezond milieu.

Visgraat vloer:

Maar mijn persoonlijke favoriete soort, zijn de vloeren met een visgraat stijl van patroon. Dat is dus een patroon van schuine planken die in de vorm van een <v> tegen elkaar opgesteld staan. Ideaal voor woonkamers vanwege dat de visgraat volop dynamiek geeft aan de vloer en dus aan de gehele ruimte. Als je een visgraatvloer bedekt met een slijtvaste laklaag maakt dat de vloer bijzonder duurzaam en heeft het ook maar weinig onderhoud nodig.

Door deze redenen en meerdere die jullie op de pagina kunnen vinden, raad ik de beste houten vloeren voor ieder die aan het denken is om een nieuwe vloer aan te leggen.