Het belang van goede ventilatie wordt regelmatig onderschat. Behalve dat goede ventilatie er voor zorgt dat kamers voorzien worden van frisse, gezonde lucht heeft ventilatie ook andere voordelen. Zo kan je door middel van ventilatie de luchtvochtigheid in een ruimte verlagen. Door dit te doen geef je schimmels geen kans om zich te nestelen op plekken waar je dat niet wil en verhoog je de levensduur van zowel de muren als het plafond. Mochten jouw kamers momenteel nog niet goed geventileerd worden dan ben je hier aan het juiste adres. In dit artikel bespreken we namelijk wat je nodig hebt voor een ruimte goed te kunnen ventileren door middel van mechanische ventilatie.

 

Waaruit bestaat een ventilatiesysteem

Een essentieel onderdeel van een ventilatiesysteem is de ventilator. Deze machine zuigt door middel van een roterend propellerblad lucht de machine in om deze vervolgens aan de andere kant er weer uit te blazen. Aangezien je niet altijd evenveel ruimte hebt om mee te werken is het goed om te weten dat deze in verschillende vormen en maten te verkrijgen zijn. Een buisventilator van 125mm is bijvoorbeeld ideaal om in kleine ruimtes en smalle luchtkanalen te installeren. Mocht je een grotere ruimte moeten ventileren dan kan je beter een ventilator met een grotere omtrek kiezen. 

Door gebruik te maken van spirobuizen kun je complexe ventilatiesystemen aanleggen alsook de lucht ook in bochten en van boven naar beneden dirigeren. Dit type buis is zeer duurzaam waardoor je het na plaatsing tientallen jaren kan laten zitten zonder hier onderhoud aan te hoeven plegen.