Probeer je de perfecte plek te vinden om je thuiskantoor in te richten? Als dat zo is, wil je misschien de zolder overwegen. Hoewel je het misschien gebruikt als een ruimte voor het opbergen van kleding, vakantie decoraties en familie aandenkens. Om nog maar te zwijgen van het feit dat het ruim genoeg is voor een stoel, andere benodigdheden, kantoorapparatuur en zelfs een bureau verstelbaar. Het lijkt nu misschien niet veel, maar je kunt je zolder met een beetje planning en creativiteit omtoveren tot de ideale werkruimte. In dit artikel lees je hoe je dat doet.

Weg met de rommel

Als je zolder vol rommel is, is de kans groot dat je geen idee hebt van het potentieel ervan. Je moet een weekend uitzetten om alles op zolder kwijt te raken. Je kunt items verkopen of doneren waar je niets aan hebt en beschadigde dingen weggooien of recyclen. Plaats de resterende items in de kelder, garage of een opslagruimte buiten het huis. 

Beoordeel de ruimte

Nu de rommel weg is, kun je je zolder evalueren. Als je het geluk hebt om een afgewerkte ruimte te hebben, is het creëren van je thuiskantoor een fluitje van een cent. Integendeel, als de zolder niets meer is dan een schaal zonder elektriciteit, natuurlijk licht of isolatie, moet u de ruimte laten onderhouden voor uw gezondheid, veiligheid en comfort. 

Aannemers inhuren

Tenzij je ervaring hebt met het voltooien van projecten voor huisverbetering, is het het beste om contact op te nemen met de professionals. Geloof het of niet, het hoeft geen arm en een been te kosten om een kantoor te creëren. Begin met het inhuren van aannemers voor het verwijderen van zolderisolatie en de efficiëntie te verbeteren met nieuwe isolatie. Overweeg vervolgens een elektricien in te huren om stopcontacten toe te voegen. Ten slotte heb je een algemene aannemer nodig om plaatwerk en vloeren te installeren, indien nodig. 

Shop voor meubels

Als je productief wilt zijn, heb je kwaliteit meubels nodig voor je thuiskantoor. Op het absolute minimum wil je een bureau en een stoel, zoals bijvoorbeeld een zit sta bureau. Andere meubels behoeften kunnen boekenplanken, archiefkasten, lampen, bijzettafels en misschien een comfortabele bank of loungestoel zijn voor extra zitplaatsen. Je kunt deze dingen online kopen of naar je favoriete meubelwinkel gaan. Voordat je gaat winkelen, moet je de deuren, trappen en zolderruimte meten om ervoor te zorgen dat je meubels krijgt die comfortabel passen.

Bron: Thuiswerkwinkel